tiistai 1. maaliskuuta 2016

Terveiset entisöintikursseilta

Vuoden toinen entisöintikurssi on takanapäin ja kevään kolmanteen kurssiin on vielä muutama viikko aikaa. Moni kaappi ja kistu on saanut uuden ulkoasun, moni on yhä kesken tai jopa kokonaan aloittamatta. Kevään viimeinen kurssi on täynnä ja sisään on mahtunut ihan uusia että niitä, joiden projekti vaatii vielä viimeistelyä.
 
 Vaikka entisöintikurssilla ollaankin, kaikki ei aina ole huonekalun entiselleen muokkaamista. Lupa on myös iroitella ja luoda vanhasta uutta. Tavoitteena on kuitenkin lähes aina antaa vanhalle, ehkä hylätyllekin esineelle uusi mahdollisuus.

 

                                                                                       

Kurssilla on mahdollista opetella jousien uudelleen sitomista ja verhoilua. Moni vanha tuolinrähjä onkin muutunut napakaksi kodin kaunottareksi. Nuppineulojen ja jousien keskellä kerrotaan monenmoisia tarinoita tuolien historiasta ja niiden sisältä löytyneet esineet (mm. hopeinen pullonavaaja, helmikorvakorut, maailmalta tulleet kolikot...) ovat luoneet villejä arvauksia entisten omistajien tavoista.


 


 
  

Puutyöpuolella poistetaan maalia, hiotaan, uusitaan puuttuvia puuosia ja kitataan koloja. Kaikkea ei tarvitse osata kurssille tullessaan, opetusta ja neuvoja riittää.

Kun pohjatyöt on tehty on maalaamisen, petsaamisen, lakkaamisen tai vahan vuoro. Perinteisiä työtapoja on mahdollista vaalia, mutta uusiakin saa käyttää.
                                              


Kevään kolmannen kurssin päätyttyä on vielä yhteinen reissu Tallinnaan ”hankintamatkalle”. Viime keväänä paluumatkalla bussimme valtava tavaratila oli pullollaan tavaraa antiikista ah niin ihanaan romuromantiikkaan. Joku olisi ehkä puhunut pelkästä rojusta... 
Syksyllä toiminta taas jatkuu, tervetuloa mukaan! Ja jos Tallinnan reissu kiinnostaa, niin mukaan mahtuu vielä. Reissuun lähdetään perjantaina 8.4.2016 ja paluu on 10.4.2016 Lisätietoja saa Eija Hukkilalta, 050 3513302. 

 
 


Entisöintiterveisin
Eija Hukkila
 
Kirjoittaja on opiston entisöintikurssien ansioitunut ohjaaja.
 
 

          
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti