keskiviikko 25. marraskuuta 2015

RENTOA PAINONHALLINTAA


Tervehdys Kaarinan kansalaisopiston Rentoa painonhallintaa –kursseilta!

Menneen syksyn aikana Kaarinassa toteutui neljä kurssia. Kolme peruskurssia ja yksi jatko-opintopiiri.
 
Peruskursseilla laitettiin arkiruokavalio kuntoon ja tavoitteena oli saada lihomisen kierre katkeamaan. Ja siinähän onnistuttiin! Uutuutena oli miesten ikioma kurssi. Kysyin heti aluksi heiltä ovatko tulleet vapaaehtoisesti vai emäntäkö lähetti. Vapaaehtoisesti tulivat, lihomisen kierre saatiin katkeamaan ja laihtuivatkin, mokomat, monta kymmentä senttimetriä (cm)!

Laihduttaja palvoo vakaa, tiedetään. Laihduttajan ympäristökin palvoo vakaa, sekin tiedetään. Onnistuminen mitataan yleensä kiloina, ja onnistujan tittelin saa sankarilaihduttamalla uskomattoman määrän kiloja muutamassa viikossa.  Hmm… Ylipaino on aina rasvaa ihon alla ja laihtuminen on sitä, kun se rasva sieltä pikkuhiljaa poistuu. Niinpä vyötärön mittaaminen kertoo oikeasta painonpudotuksesta ja siksi meidän kurssien tulokset kerrotaan senttimetreinä ja metreinä. Kaikki syksyn kurssit yhteensä laihtuivat useamman metrin (m).

Onnistuja on hän, joka muuttaa yksi kerrallaan elämäntapojaan terveelliseksi, päästää irti syömisen ja liikkumisen pakkomielteistä, kuuntelee kehoaan ja löytää luonnollisen nälän- ja kylläisyyden tunteen. Siinä on hyvät eväät ja ennuste kestävälle painonhallinalle.

Seniorikurssilaisten kanssa kävimme lounaalla Hovirinnan koulussa. Ruoka oli hyvää, nam, kiitos emännille! Jatko-opintopiiri kokoontui viisi kertaa syksyn aikana ja keväällä tavataan toiset viisi kertaa. Opiskelijat ovat käyneet sekä perus- että jatkokurssin ja kaipaavat edelleen tukea ja kannustusta. Mahtava porukka – olen heistä hyvin ylpeä!

 
Kevätlukukauden jatkokursseille ilmoittautuminen on käynnissä. Mukaan voi tulla, vaikkei olisi peruskurssia käynytkään. Tarpeen mukaan kertaamme tärkeimmät ravitsemusasiat. Peruskurssilla todellakin pistetään ruokavalio kuntoon ja jatkokurssilla PÄÄ. Eihän se käsi itse päätä mitä suuhun pistää. Tervetuloa iloiseen joukkoomme!

 

Iloisin painonhallintaterveisin,   

Iiris Hellman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti